Ms de 5 anys de Barjaula

divendres, 1 d’agost del 2008

1 DE JULIOL DE 2006: INAUGURACIÓ DE LA TORRE

2006 un any especial: Centenari de la Mare de Déu de la Serra i Dia 1 de la nostre Torre!!!

… segurament, un dels dies més importants de la nostra entitat. Després d’alguna que altra reunió, no se ben bé com va recaure en la meva persona la responsabilitat d’organitzar la festa d’Inauguració de la Torre. Una tasca difícil ja que, en poc temps, altres associacions havien inaugurat la seva. Em vaig proposar un repte: la màxima participació d’entitats de Montblanc.

Des del primer instant vaig entendre que Barjaula era més que una associació, era un grup important i necessari de persones dins la societat del nostre poble, tant per la seva importància com per la base a la qual servia i presentava les seves inquietuts.

Moltes idees em van venir al cap però una era la principal: donar a coneixer una associació oberta a tothom. Com? Tocant moltes sensibilitats. Es va fer una tirada de caramelles pel més joves de Montblanc. Tot el Seguici Popular va venir desinteressadament a la Inauguració: gegants, nanos, ball de bastons, la banda, la mulassa, grallers i àliga. Va ser el reclam perquè més de 500 persones ens acompanyessin en un dia tant especial. Recordo, en especial, l’emoció que l’Albert Carreras, president de l’associació, va mostrar al treure la bandera catalana de la placa que donava la benvinguda a la Torre. Després, primera visita a la Torre i signatura de les autoritats. L’empresa Frida ens obsequià amb un pica-pica (sinó a Montblanc la gent no surt), que esperava a totes les entitats col.laboradores i convidats. Els membres de Junta, col.laboradors i autoritats vam anar junts a sopar.

I com haviem d’acabar la celebració? Doncs amb una festa davant de la Torre. Gràcies a la col.laboració d’en Xavier Martí (Regidor de Festes), vam poder llogar l’Orquestra Mitjanit. A la mitja part, els Dimonis de Montblanc i la Pirotècnia Catalana ens van obsequiar amb un castell de focs des del punt més alt de la Torre.

En resum: una festa on es va demostrar la bona relació entre Barjaula i totes les entitas del nostre poble.

Merci a tots els que vau participar i ajudar. Una sal.lutació ben forta i sincera.


Joan Gómez Cartañà